Модните тенденции в интериора за 2017 г.

Модните тенденции в интериора за 2017 г.
Стиловите решения в интериора на дома запазват своята свежест и популярност в продължение на дълъг период от време. Ако сте направили ремонт преди година като сте следвали модните течения, то той ще съхрани своята актуалност минимум още 5, а може би дори 10 години.
На вашето внимание представяме най-новите тенденции и стилистични решения в интериорния дизайн за 2017 г.

1. Петдесет нюанса синьо

През последните няколко години синият цвят успя да се наложи в декорирането на различните помещения – особено съчетанията на всичките му възможни вариации. С помощта на студените и топли нюанси на синия цвят вие можете да създадете уникално настроение в дома си.
При декорирането най-добре е да се действа според географския принцип:
-    Харесва ви скандинавският стил? Изберете студени нюанси на синьото. Най-подходящи са индиго и небесносиньо със сиви и бели отенъци в тях.
-    С тъга си спомняте за морето? Най-подходящ цвят за помещенията ви е наситеното синьо, разположено на границата между топлте и студените нюанси.
Основно правило е, че колкото по-светъл нюанс на синия цвят се използва в една стая, толкова по-голяма изглежда тя.
При обзавеждането на стаята трябва да се вземе под внимание фактът, че на студените сини нюанси най-добре подхожда светло дърво, метал, бетон, светлокафява или приглушена охра.
Топлите сини цветове в зависимост от предназначението на помещението могат да бъдат тъмни и светли, като дори могат да клонят към виолетовата гама или да бъдат допълнени с оранжеви и светли нюанси.
Синият цвят ще е един от най-модните интериорни цветове през 2017 г.

2. Винени и вишневи нюанси

Безспорно вишневият цвят придава на всяко едно помещение топлина и уют. Мекият и наситен винен оттенък винаги изпъква като важен акцент от интериора. Чудесно решение за дадено помещение ще е само едната от стените да бъде оцветена във вишнев или винен цвят – останалите стени могат да бъдат боядисани в бял, сив или бежов цвят.
Стената във винеп цвят веднага се набива на очи. За да се избегне подобен род “вмешателство”, може да се използва контраст с аксеосари от чернобялата гама.
С вишневите нюанси на стените най-добре се съчетават дървени мебели с всякакви цветове: от бор до тъмен дъб. Препоръчително е да се акцентира на меката мебел. Най-добре винено-вишневият цвят се съчетава със зеления, изумрудения и синия цвят

3. Всичко натурално е винаги на мода!

Естествените материали имат свое специално място в дизайна на интериора на всеки дом. Използването на дървесина, метал, камък ни приближава по-близко до природата!
Естественият камък – мрамор, оникс, ахат, гранит, най-добре се комбинира с топли слънчеви аксесоари и декори.
Най-добре е дървото да се съхрани в максимално натурален вид – в съвременния дизайн то не търпи слоеве лак и боя. Дървото е в състояние да добави топлина към всеки интериор и дава простор на вашите фантазии!

4. Сивият цвят също е красив!

Между белия и черния цвят съществува голяма палитра от нюанси с различна степен на интензитет и светлосенки.
Сивият цвят в интериора прекрасно хармонира с цялата палитра от съществуващи цветови нюанси. Тъй като сивият цвят е студен цвят, добре е да се стремите да добавяте към интериора мебели с топли тонове и текстури. Сивото прекрасно се съчетава с охра, бежов и орехов цвят. Интересната и свежа атмосфера се постига с добавянето на ярък акцент – оранжево, червено, винено или небесносиньо.
Сивият цвят е универсален за дизайна на всеки интериор.

5. Повече въздух – по-голям комфорт!

Особено популярна модна тенденция за 2017 г. ще е обединяването на няколко стаи в едно огромно помещение. Това ще даде повече въздух на вашия апартамент, което от своя страна ще доведе до усещане за простор и комфорт.
За разграничаване на пространствата в помещението могат да се използват леки дървени прегради с вградени стъклени панели.
Задължително условие е в помещението да няма ненужна мебел – все пак основната идея е да се остави повече място за въздух.

6. Благородният метал

Използването на метални елементи при мебелите и декорите става все по-популярно: отблясъкът от метала прави интериора по-модерен и изискан.
Точно както цветовете, така и металите се делят на студени и топли. За интериор, издържан в студени тонове, подхожда използването на сребро и хром – материали, които идеално отразяват белия цвят и добавят вкус и усещане за чистота. Ако при декорирането с метални елементи основният ви стремеж е да постигнете по-голям уют и топлота, тогава най-подходящо ще е използването на мед, месинг или позлата.
Студените метали най-често се използват в интериора, издържан в скандинавски стил. Топлите метали най-добре подхождат на класическите интериори.