10 странни факта за съня

10 странни факта за съня

Сънят е чудесна и позитивна част от по-голямата част от живота ни, но също така има загадъчна страна, за която вероятно не знаете твърде много. Тази статия няма да ви помогне да спите по-добре, но тук има някои готини и странни факти за съня, които вероятно не знаете:

 

1. Сигурно помните, че като малки не сте искали да заспивате? Ако това чувство никога не е изчезнало и се е превърнало в огромен страх от съня, вие имате това, което се нарича сънофобия. Това е просто страхът от заспиване.

2. Средно хората сънуват около 5 пъти на нощ, но като се събудят си спомнят само един от сънищата, ако въобще помнят нещо.

3. Сънищата се основават на минали преживявания. Изображенията, които виждате в съня си, са нещо, което е било видяно или забелязано съзнателно или несъзнателно, докато сте били будни.

4. 12% от хората сънуват в черно и бяло.

5. Оптималната стайна температура за качествен сън е между 15-18 градуса.

6. Да останеш буден през цялата нощ, без да спиш, е еквивалентно на това да имаш ниво на алкохол в кръвта от около 0,6%.

7. Дозирането и рязкото потрепване (което ви събужда) се нарича "миоклонна дрямка".

8. Липсата на сън ще те убие преди липсата на храна.

9. Около 25% от женените двойки спят в различни легла.

10. Вашият съзнателен ум ще захранва сетивата ви със заобикалящата околната среда. Ако някой в ​​другата стая прави кафе и сте достатъчно близо, за да го помиришете, това ще засегне директно хода на сънят ви. Може да се окажете в кафене в Париж в съня си.

 

Приятни сънища!