Материали

     

     Латекс: Технологично подобрен натурален продукт с високо качество. Добива се от естествен каучук. Благодарение на микропорестата си      структура е с много добри показатели на проветривост и еластичност. Поради антибактериалните си и хигиенни свойства е подходящ за            хора  страдащи от алергии или астма. Латексът е много по-гъвкав и еластичен от пенополиуретана и не образува статично електричество. 
     Мемори пяна: Уникален високо технологичен продукт разработен от НАСА. Под въздействието на температурата и теглото на тялото,      мемори  пяната се адаптира към формата му и разпределя тежестта равномерно. Създава много добра опора на раменете, гръбначния          стълб, таза и  крайниците. Действа релаксиращо на мускулите, елиминира физическата умора. Подпомага правилното кръвообращение на      тялото.     Мулти покет е нова и модерна технология в производството на матраци. Многобройните пружини са свързани еластично една с друга. Те          отразяват контурите на тялото, постигайки максимален комфорт и много високо ниво на устойчивост.
     Кокосовите влакна съдържат затворени клетки, пълни с въздух, който гарантира добра изолация и устойчивост срещу гниене и мухлясване      във влажна среда. Когато се използва в матраци, благодарение на нейната структура, кокосовата вложка пренася въздух и осигурява      необходимата вентилация. От друга страна тя осигурява перфектна топлинна изолация и поддържа температурата на тялото постоянна.


    


     Конски косъм - той е силно хигроскопичен и като такъв има свойството да абсорбира влагата, която отделя човешкото тяло по време на     сън.  През деня тази влага се изпарява във въздуха. Конският косъм е регулатор номер едно на микроклимата по време на сън.     Благодарение на  своята структура, той осигурява допълнителна мекота и еластичност на матрака.

     Дамаска Сребро 

     В дамаска Silverline се използва истинска сребърна нишка, за да гарантира естествена  антимикробна функция. Дамаската  предпазва от      бактерии, лоша миризма или замърсяване, причинено от бактерии. Silverline премахва статичното електричество, поглъщано  от          човешкото  тяло през деня. Общата липса на напрежение спомага за по-дълбок и спокоен сън.      Дамаска Лен 

     Ленът е растение, невероятно богато на полезни вещества, като в това число влизат всички важни витамини, най-важните за човека        минерали, ценни аминокиселини и протеини. Дамаската от лен е луксозен продукт, не позволява задържане на влага и благодарение на      проветривите си качества осигурява отлична терморегулация.     Дамаска Бамбук

    Влакно от целулоза, съдържащо бамбукови нишки извлечени от корена на растението. Бамбуковите влакна вложени в текстила допринасят     за охлаждане на кожата през лятото, отстраняват неприятните миризми, запазват матрака сух, а през зимата съхраняват топлината на     тялото. Бамбукът е екологично чист материал и има постоянни и естествени антибактериални свойства. Мек на допир, освежаващ при     докосване и с естествен копринен блясък бамбука е невероятно здрав и благоприятен за околната среда.