Материали и механизми

Мемори пяна

Мемори пяна

Уникален високо технологичен продукт разработен от НАСА. Под въздействието на температурата и теглото на тялото, мемори пяната се адаптира към формата му и разпределя тежестта равномерно. Създава много добра опора на раменете, гръбначния стълб, таза и крайниците. Действа релаксиращо на мускулите, елиминира физическата умора. Подпомага правилното кръвообращение на тялото.

Мулти покет

Мулти покет

Нова и модерна технология в производството на матраци. Многобройните пружини са свързани еластично една с друга. Те отразяват контурите на тялото, постигайки максимален комфорт и много високо ниво на устойчивост.

Pocket Spring

Pocket Spring

Една от най-усъвършенстваните системи за производство на матраци, налични на световния пазар. Уникалния процес на производство ги прави абсолютно еластични и им позволява да се движат във всички посоки. Най-актуалната покет система осигурява безупречен комфорт чрез индивидуалните пружини, които следват естествения контур на тялото и осигуряват оптимална ортопедична опора. Тя предлага пълна независимост на партньорите, спомага за намаляване на безпокойството и преобръщането по време на сън.

Системата за пружини Bonell

Системата за пружини Bonell

Използва се при производството на матраци и дивани. Тя е най-широко разпространената технология, която продължава да бъде популярна и днес. Всички пружини тип Bonell са термично обработени за по-добра здравина и трайност. По този начин се елиминира появата на ръжда по тях. Имат формата на пясъчен часовник и са механично свързани със спираловидна тел 1.40 мм. Металната конструкция създава условия за циркулация на въздух. С подкрепата, която оказват на човешкото тяло, намаляват болката в него и допринасят за удобния и комфортен сън.

Вълна

Вълна

Вълнената вата е направена от 100% натурална, чиста вълна. Тя е възобновяем и екологичен ресурс. Протеиновата структура позволява да диша и да абсорбира лошата миризма. Тя също успокоява сърдечният ритъм и е антистатична. Вълнената вата абсорбира влагата и регулира температурата, също така спомага за облекчаване на напрежението в болезнените точки, болките в гърба и артрита.

Кокосови влакна

Кокосови влакна

Все по-търсен материал, защото е здрав, издръжлив, гъвкав и поддържа стабилно тялото. Съдържат затворени клетки, пълни с въздух, който гарантира добра изолация и устойчивост срещу гниене и мухлясване във влажна среда. Когато се използва в матраци, благодарение на нейната структура, кокосовата вложка пренася въздух и осигурява необходимата вентилация. От друга страна тя осигурява перфектна топлинна изолация и поддържа температурата на тялото постоянна.

Конски косъм

Конски косъм

След енергично измиване и внимателно дезинфекциране, конският косъм, който използваме се загрява с пара и след това се изсушава. Тази обработка придава постоянната му спираловдина форма. Благодарение на тази структура, конският косъм придава на матрака допълнителна мекота и еластичност. Той осигурява отлична вентилация и гарантира приятно усещане. Неговите хигроскопични характеристики позволяват да абсорбира и неутрализира изпотяването. Ние закупуваме нашия конски косъм от европейски производители, които са се посветили в производството на качествени материали в продължение на поколения.

Дамаска Сребро

Дамаска Сребро

В дамаска Silverline се използва истинска сребърна нишка, за да гарантира естествена антимикробна функция. Дамаската предпазва от бактерии, лоша миризма или замърсяване, причинено от бактерии. Silverline премахва статичното електричество, поглъщано от човешкото тяло през деня. Общата липса на напрежение спомага за по-дълбок и спокоен сън.

Дамаска Лен

Дамаска Лен

Ленът е растение, невероятно богато на полезни вещества, като в това число влизат всички важни витамини, най-важните за човека минерали, ценни аминокиселини и протеини. Дамаската от лен е луксозен продукт, не позволява задържане на влага и благодарение на проветривите си качества осигурява отлична терморегулация.

Дамаска Бамбук

Дамаска Бамбук

Влакно от целулоза, съдържащо бамбукови нишки извлечени от корена на растението. Бамбуковите влакна вложени в текстила допринасят за охлаждане на кожата през лятото, отстраняват неприятните миризми, запазват матрака сух, а през зимата съхраняват топлината на тялото. Бамбукът е екологично чист материал и има постоянни и естествени антибактериални свойства. Мек на допир, освежаващ при докосване и с естествен копринен блясък бамбука е невероятно здрав и благоприятен за околната среда.

Латекс

Латекс

Латексът е най-еластичния материал в природата. Матраците от латекс осигуряват диференцирана опора за отделните части на тялото и не позволяват тяхното потъване в най-тежката им част. Въздушен, с добра вътрешна вентилация, разсейва влагата и поддържа матрака свеж и сух. Той е хипо-алергичен и неговите антимикробни свойства подтискат развитието на бактерии, гъбички и акари. Подходящ за родителски спалня, за хора с чувствителен гръб.

Ифафлекс

Ифафлекс

2-степенен сгъваем механизъм. Този продукт предлага стабилен комфорт при спане благодарение на възможността за поставяне на 10 см. матрак. Механизмът е изграден от метална рамка, букови ламели и еластични колани.

Потапящ механизъм

Потапящ механизъм

Този механизъм се използва за дивани с дървена или метална конструкция, като с изтегляне на рамката се издърпва подматрак за спане.

Клик–клак

Клик–клак

Този механизъм превръща дивана в легло посредством едно лесно движение - напред, за да се освободи механизма и назад, за да падне гърбът на канапето. При този вид е необходимо преместване на дивана, ако е поставен до стена. Предлага 3 функции – за сядане, релакс и за сън.

BZ механизъм

BZ механизъм

Този механизъм е изграден от метална рамка и букови ламели. При издърпване напред на седалката канапето се превръща в легло. Изключително компактен. Много предпочитан за малки жилищни площи.

Ъглов механизъм

Ъглов механизъм

С този механизъм можете бързо да трансформирате двете единични легла в двойна спалня. Лесно се разгъва чрез завъртане на една част на ъгъла на дивана. Спите удобно на дебели, удобни матраци.

  • +359886503305
  • office@kambo.bg

  • с. Ябълково, обл. Хасково, ул. Васил Левски 14
  • Работно време от 9 до 17 часа